voetreflexVoetreflex - Wat is voet reflexologie

Voet reflexologie is een therapie bij lichamelijke klachten en geeft een vitaliserende ontspanning. Het is een methode die in de oudheid al bekend was bij de Egyptenaren. Men wist toen al dat verschillende punten op de voet (zones) in verbinding staan met diverse organen, zenuwen, klieren en weefsels. Kortom, het gehele lichaam komt via energiebanen uit op de voeten. Door het geven van een lichte druk, impuls, massage en warmtetoevoer op deze zones, kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven. Hierdoor kan het betreffende (zieke) orgaan of lichaamsdeel zich herstellen of versterken.

Ziekte ontstaat vaak door een negatief denk- en leef patroon, stress of door onderdrukte emoties, zoals een onverwerkt verdriet. Hierdoor kan geleidelijk een breuk in de energiebanen ontstaan, waardoor iemand ziek wordt. De gedachte achter de methode van reflexologie is dat ziek zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de éénheid van lichaam en geest. Het doel is om deze verstoorde harmonie weer te herstellen. Voetreflexologie activeert de natuurlijke genezing van vele (psycho) somatische klachten.

Voet reflexologie is geen symptoom bestrijding. Door de impuls die we geven op een zone van de voet, gaat er een signaal naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Bij een verstoring zal dit tijdens de behandeling merkbaar kunnen zijn. De plaats waar deze verstoring op de voet merkbaar wordt, geeft weer aan welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is het lichaam in staat zichzelf te genezen.

Voet reflexologie/voetmassage is ontspannend en vitaliserend.

Wij gaan ervan uit dat wij de mens als geheel behandelen en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt. Door de diepe ontspannende en vitaliserende werking, kan voetreflexologie verlichting brengen bij bijvoorbeeld depressies, hoofdpijn, migraine, maagklachten, eczeem, allergieën, hyperventilatie, rugklachten, gewrichtspijnen, stress en r.s.i klachten.

Voet reflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Naast reflexologie kan men genezing verder nog bevorderen door gezonde voeding, remedies én ontspanning voor lichaam en geest. Bij herkenning van afwijkingen of bij twijfel zal de reflexoloog te allen tijde adviseren een arts te raadplegen.

Deze vorm van massage is in staat om:

  1. Ontspanning tot stand te brengen
  2. Emotionele ontlading te bewerkstelligen
  3. De algehele conditie te verbeteren
  4. Een vergroting van de dynamische werking van heel het lichaam
  5. Bevordering van de totale circulatie in het lichaam
  6. Een versterkte toe- en afvoer van stoffen en energie in het lichaam
  7. Een vermindering of opheffing van bestaande blokkades

Maak een afspraak - BEL

Een (diabetes)-coachings gesprek, een (voet)reflex massage, een gratis consult over gebruik en toepassing 4Life Transfer Factor supplementen en Colostrum ?