Wie ben ik

Wie ben ik ?

Mijn naam is Anja Bökenkamp.

Wie ben ik - ABOUT ME 

Na 15 jaar ervaring in mijn praktijk in Maassluis werd steeds meer duidelijk, dat het immuunsysteem het belangrijkste lichaamssysteem is, dat bij ziekte altijd uit balans is (behalve bij genetische ziektes). Het immuunsysteem heeft tot taak alle lichaamsvreemde stoffen, die niet in het lichaam thuis horen, te weren uit het lichaam. Maar heeft ook tot taak om allerlei delicate evenwichten in balans te houden. In de nacht worden cellen en weefsels gerepareerd en dode afgestorven cellen opgeruimd. Het een van de meest complexe systemen in het lichaam. Door mijn vervolgstudie Psycho-Neuro-Immunologie heb ik mij hierin verder kunnen verdiepen. De hersenen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem zijn de belangrijkste lichaamssystemen en hun informatie uitwisseling is heel belangrijk om onze gezondheid te behouden of te herstellen.

Vanuit deze visie was ik altijd al bijzonder geïnteresseerd in stofjes, die het immuunsysteem konden herstellen. Een paar jaar geleden vond ik het stofje " transfer factor " en was mijn interesse gewekt. Het bleek een lichaamseigen stof te zijn, die al in 1949 was ontdekt en na verder onderzoek bleek, dat het goed was beschreven in de wetenschappelijke literatuur. In Europa lijkt het weinig bekendheid te hebben, maar in Amerika blijkt er vrij veel over gedocumenteerd te zijn. Zeker toen de transferfactor tijdens het hoogtepunt van de "hiv" problematiek bleek, dat de transferfactor een belangrijke rol kon spelen in het terug dringen van HIV. Dit is goed wetenschappelijk gedocumenteerd onderbouwd.

Ik ben dan ook gaan werken met de 4life transferfactor in mijn praktijk. Ik combineer deze producten altijd met lifestijl aanpassingen op het gebied van voeding, beweging en stress.

Dit geeft fantastische resultaten bij mijn cliënten, maar ook bij mij zelf. Ik was al " genezen " van mijn fibromyalgie, voordat ik met de transferfactor begon, maar ik heb nu mijn diabetestype 2 omgedraaid. Dit betekent voor dat ik mijn insuline toediening heb kunnen verminderen van 60 eenheden naar onder de 10 eenheden, zodat ik geen gebruik hoef te maken meer van mijn insuline pomp. Ik ben 12 kg afgevallen en veel fitter geworden. De combinatie van leefstijlaanpassing en het gebruik van de 4life transfer factor heeft een bijzonder grote positieve invloed op mijn leven gehad en die van mijn cliënten

Ik werk in mijn eigen praktijk en ben opgeleid in complementaire geneeskunde - en daarbovenop heb ik een brede belangstelling in veel deelgebieden.

Mijn specialisaties zijn:
Orthomoleculaire adviezen,

Darm en immuniteits klachten
Voedingsadviezen & begeleiding,
Aanpakken Diabetes type 2,

Metingen van de meridianen met de Healy Resonance ( electro acupunctuur ).
Daarnaast Product Specialist 4Life Supplementen, speciale Colostrum producten en meer.

Tevens geef ik voorlichting m.b.t. gebruik van de HEALY en laat ik mijn cliënten kennismaken met deze revolutie in de gezondheidszorg.

Ik heb een 4 jarige HBO vak-opleiding Reflexologie, Shiatsu en Medische Basiskennis gevolgd bij de CSMBK in Den Haag.

Daarna de nodige verdiepingen en specialisaties uit mijn brede belangstelling, mede in een continuatie voor aansluitingen bij de overkoepelende beroepsverenigingen.

Als voormalig docent bij de CSMBK geef ik webinars en lezingen en daarnaast voorlichting, coaching, (na)scholing en team-building aan beroepsbeoefenaren.

Deze bijeenkomsten worden lokaal gehouden in kleine groepjes, maar ook of via webinars of facebook . . . . en zijn gratis.


Ik behandel onder andere de volgende klachten :
diabetes
spanning of stress,
pijn behandeling
verbetering afweer systeem / immuun systeem
vermoeidheid,
misselijkheid,
rug en/of bekkenklachten,
hoge bloeddruk,
verbetering doorbloeding,
betere nachtrust,
verbetering humeur,
wisselende stemmingen,
vochtophopingen / oedeem,
(zwangerschaps) diabetes
fibromyalgie klachten

Colostrum en het 4Life producten assortiment / supplementen sluiten in mijn beleving naadloos aan  bij mijn visie om met voeding en natuurlijke producten en supplementen een betere gezondheid te bereiken.

Maak een afspraak - BEL

Een (diabetes)-coachings gesprek, een gratis consult over gebruik en toepassing 4Life Transfer Factor supplementen en Colostrum ?

Scroll naar top