Wat een goed leven

Anja - Wie ben ik?


Mijn naam is Anja Bokenkamp, orthomoleculair therapeut , gespecialiseerd in de Psycho-Neuro-Immunologie met een eigen praktijk in Maassluis en ook online beschikbaar voor consulten en begeleiding.


Mijn missie en passie is begonnen toen ik zelf herstelde ( na meer dan 20 jaar ziek te zijn geweest) van 2 chronische ziektes,  fibromyalgie en diabetes type 2. Gelukkig is dat 20 jaar geleden.

 

Ik kwam onder behandeling van een orthomoleculaire arts. Via  lifestyle veranderingen, zoals stress reductie, voeding aanpassing , beweging en immuun ondersteuning ging er voor mij een nieuwe weg naar gezondheid zonder medicijnen open.  


Mijn Missie en Passie 

Mijn missie en passie is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een betere gezondheid.

Als therapeut ben ik wetenschappelijk opgeleid om chronisch zieke mensen te behandelen. Als orthomoleculair therapeut heb ik een andere zienswijze van behandelen dan de reguliere geneeskunde. 

Als therapeut ga ik wetenschappelijk georiënteerd op zoek naar de diepste oorzaak van jouw klacht via uitgebreide amnese en moderne laboratorium onderzoeken 

Wil je meer weten over de orthomoleculaire geneeskunde?

Klik op oranje button 

   Lockdown 2020

In de lockdown van 2020 moest ik mijn praktijk aan huis tijdelijk sluiten en   ben ik gaan nadenken hoe nu verder.

Ik leerde tijdens de pandemie dat de mensen het ook prettig vinden om online bijgestaan te worden

Zodoende startte ik mijn online begeleidingsprogramma en ook

  • Meten is weten programma              Zelf je gezondheid meten via              laboratorium testen
  • Een webshop met producten              waarmee ik in mijn praktijk veel          ervaring heb opgedaan
  •  Een blog gedeelte met veel                informatie over gezondheid                 en herstellen van chronische             ziekte en gezonde voeding.

Mijn studie                                                                   

Ik schreef mij in voor een studie "HBO Oosterse geneeskunde" en leerde   dat "Lifestyle medicine" wetenschappelijk is onderbouwd.                               

Dit triggerde mij zo, dat ik na mijn studie Oosterse Geneeskunde (5 jaar) begon met een Studie Medische basiskennis, Orthomoleculaire Geneeskunde en daarna verschillende vervolgstudies, waaronder Psycho-Neuro-Immunologie en Biofysische Geneeskunde. Eigenlijk studeer ik nog steeds. Een leven lang leren.                                                                                  

In 2021 heb ik een uitgebreide cursus gedaan om chronische restklachten bij Covid-19 te behandelen.

      Een lang gekoesterde droom                             

Ik heb een lang gekoesterde droom om voedingssupplementen, waarmee ik veel ervaring heb opgedaan in mijn praktijk, meer toegankelijk te maken en opende een webshop.


Niet een webshop om alleen potjes te verkopen, maar om veel voorlichting/ begeleiding te geven aan mensen die interesse hebben om hun lichaam op een meer natuurlijke manier gezonder te maken.

Chronische ziekten en gezonde leefstijl hebben alles met elkaar te maken.  Door uitgebreide anamnese en laboratoriumonderzoek ontstaat inzicht in de disbalansen van de lichaamseigen stoffen.

Mijn ervaring is dat 80% van de chronisch zieke mensen in mijn praktijk op deze manier konden herstellen. Ik noem dat op een "' gezonde manier beter worden".

Ik ben niet tegen medicijnen, want deze kunnen levens redden, Als het lichaam niet meer zijn eigen balans kan herstellen, dan is medicijn gebruik noodzakelijk.                  null
null 

Belangrijk in mijn leven naast mijn familie zijn mijn honden en mijn hobby's

                                Fotografie: mijn foto's                                  

              Mijn tekeningen en schilderijen              

Vragen over de je gezondheid?

Boek  gratis klantadvies kwartier