Afvallen met behulp van een DNA test 

Een DNA dieet dat werkt!                               

Mensen die te maken hebben met een hoog lichaamsgewicht willen hier vaak wat aan doen. Gelukkig maar want overgewicht kan veel gezondheidsproblemen geven.

In de praktijk blijkt vervolgens dat overgewicht aanpakken en daarna op gewicht blijven erg moeilijk is.

Waarom is afvallen zo’n grote uitdaging? Dit komt omdat behalve de leefstijl ook onze aanleg, ons DNA, een belangrijke rol speelt bij dit proces

Met een DNA Test krijg je op basis van je DNA-profiel gepersonaliseerd advies op het gebied van gezondheid, voeding en beweging. Er wordt niet naar ziektebeelden gezocht. Zo achterhaal je al snel wat je sterke en zwakke punten zijn in je leefstijl en krijg je duidelijk inzicht in je gezondheid.

Afvallen met behulp van een DNA test 

HOE WERKT DAT?                                                    

De genen FTO en KCTD10 bepalen mede welk effect koolhydraten hebben op je lichaam. Uit diverse studies is gebleken dat mensen met een ongunstige variant van het FTO gen drie keer gevoeliger zijn voor gewichtstoename bij inname van te veel koolhydraten dan mensen die deze variant niet hebben. Je zou kunnen stellen dat je met een ongunstige variant dus sterker reageert op inname van koolhydraten en als gevolg van een te grote inname sneller zal aankomen. Wanneer er in het eetpatroon rekening wordt gehouden met een aangepaste inname van koolhydraten kunnen dragers van deze variant van het FTO gen zelf dit risico aanzienlijk verlagen. Het KCTD10 gen bepaalt de relatie tussen de inname van koolhydraten en het HDL-cholesterolniveau, ook wel het ‘goede’ cholesterol genoemd. Met een verkeerde inname van koolhydraten en een ongunstige variant van het KCTD10 gen, is het mogelijk dat het HDL-cholesterolniveau snel kan afnemen. Hierdoor raakt het totale cholesterol niveau uit balans en zal het slechtere cholesterol, LDL cholesterol genoemd, meer kans krijgen om op te hopen in de bloedvaten wat het risico op hart- en vaatziekten vergroot.

DNA Test Kit

             Je DNA en hongergevoel               

Zonder twijfel één van de meest belangrijke genen is het MC4R gen. Het MC4R gen is betrokken bij de regulering van eetlust en zorgt dat de hoeveelheid inkomende en verbrande calorieën in balans blijft. Wetenschappers hebben een mutatie die beschermt tegen overgewicht ontdekt in de DNA reeks dicht bij het MC4R gen. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen met een bepaalde variant van dit gen een kleinere kans hebben op overgewicht omdat bij hen de eetlust goed gereguleerd is. Naast het MC4R gen analyseren we met onze DNA test ook andere genen die invloed hebben op de gevoeligheid voor overgewicht. Met een combinatie van deze andere genen kunnen we het risico berekenen waaruit blijkt hoeveel je, in vergelijking met de gemiddelde bevolking, aanleg hebt tot overgewicht.

De rol van aanleg (GENEN) en leefstijl bij afvallen

Afvallen is zeker geen one size fits all aanpak! Recente bevindingen laten zien dat dit wordt veroorzaakt door genetische aanleg, je genen bepalen voor ongeveer de helft je lichaamsgewicht. De andere deel wordt bepaald door leefstijl, zoals bijvoorbeeld voeding en beweging. Leefstijl is natuurlijk het enige waar je invloed op hebt, maar omdat genetica zo’n belangrijke rol speelt werkt een standaard aanpak maar zelden om af te vallen. Door specifiek in het DNA te kijken naar bijvoorbeeld jouw reactie op verzadigde vetten, koolhydraten of een bepaalde tak van sport, krijg je heel specifiek inzicht in wat voor jou persoonlijk werkt. Het effect van suikers op jouw lichaam, de mate waarin je in staat bent het jojo-effect te vermijden en je reactie op verschillende vetzuren zijn enkele voorbeelden van inzichten die je krijgt door een DNA test gezondheid. Door deze inzichten helpt een speciaal voedingsplan op basis van je DNA bij het afvallen. Ook zorgt een persoonlijk DNA dieet bij gewichtsbeheersing daarna.

De rol van je genen bij afvallen

Aanleg en reactie op verzadigde vetten

null

Verzadigde vetten zijn voornamelijk te vinden in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Ons lichaam heeft verzadigde vetten nodig als energiebron, maar deze vetten kunnen tegelijkertijd ook zorgen voor een verhoogde kans op overgewicht.

 Na wetenschappelijke studies is ontdekt dat een bepaald gen verantwoordelijk is voor het feit dat sommige mensen sneller zwaarder worden dan anderen door de inname van verzadigde vetten. 

Wanneer je beschikt over een ongunstige kopie van het APOA2 gen heeft de inname van verzadigde vetten nog grotere negatieve gevolgen; dragers van een ongunstige kopie van het APOA2 gen hebben twee keer meer kans om overgewicht te ontwikkelen. 

Ondanks dit feit hoef je je met een risicovariant van het APOA2 gen geen zorgen te maken: door de inname van verzadigde vetconsumptie te minderen kun je je BMI (Body Mass Index) verlagennull

Aanleg en reactie op verzadigde vetten

Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam. Er wordt regelmatig gezegd dat koolhydraten dikmakers zijn en dat deze enkel in beperkte mate in een gezond eetpatroon passen. Maar klopt dit wel? Wetenschappelijke studies tonen aan van niet; de manier waarop wij reageren op koolhydraten is voor iedereen anders en heeft te maken met een bepaald gen, onze aanleg dus.

De genen FTO en KCTD10 bepalen mede welk effect koolhydraten hebben op je lichaam. Uit diverse studies is gebleken dat mensen met een met een ongunstige variant van het FTO-gen drie keer gevoeliger zijn voor gewichtstoename bij inname van te veel koolhydraten dan mensen die deze variant niet hebben. Je zou kunnen stellen dat je met een ongunstige variant dus sterker reageert op inname van koolhydraten en als gevolg van een te grote inname sneller zal aankomen. Wanneer er in het eetpatroon rekening wordt gehouden met een aangepaste inname van koolhydraten kunnen dragers van deze variant van het FTO-gen zelf dit risico aanzienlijk verlagen. Het KCTD10 gen bepaalt de relatie tussen de inname van koolhydraten en het HDL-cholesterolniveau, ook wel het ‘goede’ cholesterol genoemd. Met een verkeerde inname van koolhydraten en een ongunstige variant van het KCTD10 gen, is het mogelijk dat het HDL-cholesterolniveau snel kan afnemen. Hierdoor raakt het totale cholesterolniveau uit balans en zal het slechtere cholesterol, LDL-cholesterol genoemd, meer kans krijgen om op te hopen in de bloedvaten wat het risico op hart- en vaatziekten vergroot.null

         Hoe kun jij het beste afvallen?         

Ben je benieuwd naar wat jouw genen te vertellen hebben? De DNA-leefstijl onderzoeken  geven inzicht in jouw persoonlijke leefstijl en voeding. Je ontvangt de uitslag in een uitgebreid rapport met meer uitleg over DNA . Deze praktische adviezen zijn direct toepasbaar voor jou.

               DNA Testen                   

Basic-Gene

    16 onderdelen

Ideaal  lichaamsgewicht (5)

Stofwisseling (4)

Vitaminen (4)

Mineralen (3)Euro 199,00 

Gratis adviesgesprek over uitslag, boek hier

Nutri-Gene

      32 onderdelen

Ideaal lichaams-gewicht (7)

Stofwisseling (4)

Vitaminen (5)

Mineralen (3)

Hart en vaten (4)

Biologische veroudering (2)

Eetgewoonten (1)

Sport (6)
           Euro 249,00
Gratis advies gesprek over uitslag, boek hier

 Nutri-Gene Plus

47 onderdelen

Ideaal  lichaams-gewicht (8)Stofwisseling (4)

Vitaminen (5)

Mineralenalen (4)

Hart en vaten (4)Biologische veroudering (4)

Eetgewoonten (4)

Sport (7)

Cholesterol (4)

Ontgiften (3)

Euro   325,00
Gratis advies gesprek over de uitslag, boek hier

Nutri-Gene Pro

62 onderdelen

Ideaal lichaams-gewicht(8)Stofwisseling (4)

Vitaminen (5)

Mineralen (5)

Hart en vaten (5)

Biologische veroudering (5)

Eetgewoonten (4)

Sport (12)

Cholesterol (4)

Ontgiften (4)Verjonging (6)
           Euro 375,00
Gratis advies gesprek over de uitslag, boek hier

Neem zelf thuis je sample af. Je hoeft niet naar een prikpost

Betrouwbaar laboratorium-onderzoek met begrijpelijk resultaat

Je privacy wordt beschermd en je sample wordt vernietigd

Vragen over de uitslag?

Boek  gratis klantadvies kwartier