Gezond (ouder) worden!

 Test jezelf op belangrijke onderdelen van je gezondheid

Gratis 15 minuten klant advies
€ 149.00,-

Inzicht in je gezondheid met een uitgebreide bloedtest: totaal profiel XL               

 Totaalprofiel XL is een uitgebreid bloedonderzoek waarmee gezondheidsrisico's al in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord. Hoe staat het met mijn gezondheid? Heb ik een tekort aan essentiële vitamies en mineralen? Zorgt mijn cholesterol voor een extra gezondheidsrisico? Met een uitgebreid bloedonderzoek worden dezen en nog veel meer gezondheidsvragen beantwoord. Fijn om te weten wat goed is en vooral ook waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Je ontvangt samen met de uitslag van het onderzoek persoonlijk en concreet leefstijladvies waarmee je direct aan de slag kunt.  

Waar bestaat een uitgebreid bloedonderzoek uit?

Een uitgebreid bloedonderzoek bestaat uit de volgende onderdelen. 

  • Vitamines en mineralen: IJzer, Foliumzuur, Vitamine D, Vitamine B6, Vitamine B12
  • Gezondheid hart en bloedvaten: Cholesterol, HDL Cholesterol, LDL Cholesterol,                     Cholesterol ratio, Triglyceriden, Hs-CRP
  • Bloedsuiker: HbA1c
  • Schildklier: TSH
  • Groot bloedbeeld: Leucocyten, MCV, MCH, MCHC, Neutrofiele granulocyten,                           Lymfocyten, Monocyten, Eosinofiele granulocyten, Basofiele granulocyten

Gezond ouder worden – medicijnen, voeding en voedingstekorten?

Gezond ouder worden. Vaak sta je niet stil bij het ouder worden. Dat gaat vanzelf, als het goed is. Veel mensen zeggen vaak dat ze oud worden. Ik zeg dan: Gelukkig! Maar, dan wel gezond, zodat je heerlijk van het leven kunt genieten en niet stram, met pijn en ongelukkig.

Een groot deel van je verdere leven voor te moeten slepen, vaak krom achter een rollator met dementie en alzheimer op de loer. Dat willen we natuurlijk niet!

Gezond ouder worden dus.

Het lijkt wel of het een hype is. Maar naar mijn idee is dit toch een normale gang van zaken? Gelukkig hebben we hier voor het grootste deel zelf invloed op.

Overmatig medicijnengebruik

Tegenwoordig probeert de huidige maatschappij problemen te verhelpen met medicijnen. Het medicijngebruik onder ouderen is beangstigend toegenomen en over goede voeding wordt nog maar weinig gesproken.

Over voedingssuppletie zelfs meestal helemaal niet. En dat terwijl je schrikt van de grote voedingstekorten bij ouderen, vaak ook extra veroorzaakt door de vele medicatie.

Deze grote hoeveelheid medicatie rooft op zijn beurt weer essentiële voedingsstoffen van het lichaam, met als resultaat dat problemen groter worden en er nog meer medicatie wordt voorgeschreven, met dus nog meer problemen.                                                                                         Test jezelf met onderstaande zelftesten en kom de eventuele tekorten op het spoor.                                                                                                                                                                                                   Blijf je met vragen zitten of weet je niet goed waar te beginnen, Kijk onder aan de pagina en boek een Gratis Advies kwartier van mij persoonlijk of klik hierHoe blijf je grip op je gezondheid houden?

Omega 3 bloedttest

Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten en belangrijk zijn voor onze hersenen en ogen.

Vitamine D Test

Vitamine D is belangrijk voor de groei, het behoud van stevige botten, de werking van de spieren en het immuunsysteem. 

Vitamine B12 Test

Een kwart van de ouderen in Nederland heeft te maken met een tekort aan vitamine B12. 

Botontkalking/ Bloedtest mineralen

In ons lichaam worden voortdurend botcellen afgebroken en weer aangemaakt

Biologische veroudering/DNA Test div

Onze chronologische leeftijd loopt niet altijd gelijk met onze lichamelijke, biologische leeftijd. 

Neem zelf thuis je sample af.

         Je hoeft niet naar een                          prikpost 

Betrouwbaar lab onderzoek                     

        met begrijpelijk resultaat

Jouw privecy                

                                                                         wordt zorgvuldig beschermd

Jouw bloedtest snel in huis, bestel op werkdagen voor 16.00 uur en jouw test wordt dezelfde dag verzonden.

Neem eenvoudig thuis de test af en stuur deze gratis retour.

Ontvang binnen 6 werkdagen jouw persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.

Bekijk wat het resultaat voor jou betekent en ga aan de slag met jouw persoonlijke adviezen.

              Meest gekozen losse Thuis Testen          

Omega 3 index Test

Gratis 15 min klant advies
€ 79,00

In Nederland krijgen veel mensen te weinig omega 3 binnen. Voldoende omega vetzuren is belangrijk voor de gezondheid van hart en vaten, de hersenen en een goede bloeddruk. Bevat jouw voeding echt alle stoffen die ervoor moeten zorgen dat je gezond blijft? De omega 3 test laat zien of jouw lichaam voldoende essentiële vetzuren bevat.                                                                                                                                               

Vitamine D Test 

Gratis 15 min klant advies
€ 35,00

Bij een op de drie Nederlanders is er sprake van een tekort aan vitamine D. Een gezonde vitamine D waarde is belangrijk voor het immuunsysteem, de opname van calcium uit voeding en een goede werking van de spieren. Met deze vitamine D test wordt jouw vitamine D gehalte vastgesteld. Je komt direct te weten of je niveau op peil is, of dat er sprake is van een vitamine D tekort

Vitamine B12 Test

Gratis 15 min klant advies

€ 39,00

Het actieve vitamine b12 is de hoeveelheid vitamine b12 die meteen door het lichaam gebruikt kan worden. De voorraad vitamine actief b12 is dus belangrijk om een laag niveau of zelfs een tekort te voorkomen. Het blijkt namelijk vaak dat het totale vitamine b12 niveau nog op peil is, terwijl de actief vitamine b12 waarde al wel een tekort kan vaststellen.                                                                                                                       

Het resultaat van een omega 3 test

Wat kun je precies met het resultaat van de omega 3 bloedtest? Met je uitslag in de hand heb je direct een overzichtelijk beeld van de vetzuren in jouw bloed.                                              Fijn om te weten wat goed is en vooral ook waar precies nog verbetering mogelijk is. Het rapport bevat naast de uitslag ook persoonlijk advies. Gebaseerd op jouw uitslag krijg je een serie aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kunt. Bij een omega 3 te kort helpen deze tips je bij het verbeteren van je omega 3 niveau en anders zijn de tips gericht op het behouden van een goed niveau.

Het resultaat van de vitamine D tekort test

Na het afnemen en retourneren van je vitamine D test ontvang je het resultaat via een beveiligd bericht. In dit resultaat wordt aanvullende informatie gegeven over vitamine D, lees je jouw testuitslag en wordt uitgelegd waar de testuitslag precies voor staat. Hierdoor begrijp je wat de uitslag voor jou betekent.Het rapport bevat naast de uitslag ook persoonlijk advies. Gebaseerd op jouw uitslag krijg je een serie aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kunt. Bij een vitamine D tekort helpen de tips je hiervan te herstellen.                                  

Test of je een vitamine B12 tekort hebt

Heb je regelmatig last van zware vermoeidheid en tintelingen in je vingers? Of ben je vegetariër en wil je graag checken wat de status is van je vitamine niveau? Met deze actief vitamine B12 Holo-TC test kun je je actief vitamine B12 niveau controleren. Alleen actief vitamine B12 kan door de cellen worden opgenomen en is hierdoor bruikbaar voor je lichaam. Door het niveau van vitamine b12 in het lichaam te meten, en niet enkel het reguliere vitamine B12 tekort niveau, is een tekort aan vitamine B12 eerder aan te tonen.

Botontkalking

Bloed Test Mineralen

Gratis 15 min klant advies
€ 59,00

Ontdek mogelijke tekorten aan essentiële mineralen in het bloed met deze test

Mineralen zijn, net als vitaminen,             essentieel voor een goede werking van de verschillende processen in je lichaam.            Met het de mineraal profiel bloed test krijg je inzicht in de huidige niveaus van de markers magnesium, calcium, ijzer, ferritine en natrium en ontdek je of er sprake is van een tekort of een te hoog niveau.                                                                                                                                           

Hart gezondheid

Cardioprofiel

Gratis 15 min klant advies
€ 59,00

Je bloedwaarden bevatten veel informatie over je gezondheid, zeker als het over je hart en vaten gaat. In een vroeg stadium kan jouw cardiovasculair risico worden ingeschat aan de hand van jouw cholesterol, HbA1c en hs-CRP bloedwaarden. Van een hoger risico op hart- en vaatziekten merk je in eerste instantie helemaal niets, maar het is er wel. Een bloedtest is de enige manier om in een vroeg stadium te weten te komen of er bij jou sprake is van een verhoogd risico

Biologische veroudering

DNA Leefstijl test

Gratis 15 min klant advies

 €199,00 - 375,00

Jij bent uniek, je gezondheidsplan is dat ook

Wil je je leefstijl verbeteren, omdat je bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen, sportprestaties wilt behalen of wat lekkerder in je vel wilt zitten? Een DNA Leefstijl test kan je helpen erachter te komen hoe je het beste kunt beginnen. We onderzoeken je genen die verband houden met voeding, sport en leefgewoonten en vertalen deze naar persoonlijke en praktische adviezen. Behaal je leefstijl doelen op basis van je DNA.

Het resultaat bij een mineraal bloedonderzoek

Wat kun je precies met het resultaat van een bloedtest mineralen? Met je uitslag in de hand heb je direct een overzichtelijk beeld van de hoeveelheid mineralen in jouw bloed. Fijn om te weten wat goed is en vooral ook waar precies nog verbetering mogelijk is.

Het rapport bevat naast de uitslag ook persoonlijk advies. Gebaseerd op jouw uitslag krijg je een serie aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kunt. Bij tekorten helpen de tips je hiervan te herstellen. In het andere geval richten de tips zich op het op peil houden van je mineraal status.

Het resultaat na een cardio bloedtest           

Na de afname en het retour sturen van het bloedonderzoek, ontvang je het resultaat via een beveiligd bericht.       In dit resultaat wordt meer uitleg gegeven over het risico op hart- en vaatziekten, lees je jouw testuitslag en kunt u zien waar de uitslag precies voor staat. Hierdoor begrijp je wat de uitslag voor jou betekent.                                                                                                 Op basis van de uitslag krijg je ook een aantal persoonlijke adviezen voor het op peil houden of verbeteren van je cholesterol, hs-CRP en HbA1c

                                 

DNA, leefstijl en de relatie tot gezondheid

Niet veel mensen zullen gelijk aan DNA denken als het gaat over gezondheid. Dat is jammer want de nieuwste inzichten op het gebied van DNA en leefstijl in relatie tot gezondheid geven hier ontzettend veel nuttige informatie over. Eigenschappen die zorgen voor een goede gezondheid liggen voor een groot deel vast in ons DNA. Daarnaast speelt omgeving, oftewel leefstijl zoals voeding, slaap en beweging, een rol. Welke rol bij jou? De Nutri-Gene pro DNA leefstijl test kijkt in je genen naar specifiek de gezondheidsaspecten die door leefstijl beïnvloed kunnen worden. 

Vragen over de uitslag?

Boek gratis klantadvies kwartier