Voedingsintoleranties
Spoor voedingsintoleranties op met de Food Detective Test
Food-detective is een voedselintolerantie test en identificeert voedingsmiddelen die de productie van IgG-antistoffen veroorzaken. De aanwezigheid van IgG-antistoffen kan betekenen dat je een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen hebt, wat kan leiden tot verschillende klachten en ongemakken. Nadat de diagnose eenmaal is gesteld, weet je welke voedingsmiddelen de klachten veroorzaken en kun je deze in je eetpatroon vermijden.
Gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen
Intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen is in de regel niet levensbedreigend, maar kan er wel toe leiden dat je je flink beroerd voelt. De symptomen van een intolerantie voor voedingsmiddelen kunnen met een vertraging van uren tot dagen optreden. Het is daarom vaak moeilijk vast te stellen welke voedingsmiddelen de problemen veroorzaken
Welke klachten komen er vaak voor bij voedingsintoleranties
- vermoeidheid
- een opgeblazen gevoel
- buikkrampen
- migraine
- gewrichtspijn
- aanhoudende jeuk
Wat is een voedingstolerantie?
Voedselintolerantie is inmiddels een groot probleem geworden bij kinderen, tieners en volwassenen. Volgens Allergy UK lijdt naar vermoeden ongeveer 45% van de volwassen bevolking aan voedselintolerantie en dit percentage neemt jaarlijks toe. De opvatting dat door IgG (antistoffen) veroorzaakte voedselintolerantie een verklaring kan bieden voor veel chronische symptomen en aandoeningen die eerder niet aan voedsel gelinkt werden, wordt steeds breder gedeeld. Voedselintolerantie kan zich (over tijd) in verschillende organen voordoen, wat leidt tot het ontbreken van specifieke klinische symptomen. Ook kunnen reacties zich pas in de periode van 8 tot 72 uur na opname van voedsel voordoen, waardoor de oorzaak vaak lastig te achterhalen is.
Is er een samenhang tussen obesitas en voedselintoleranties
Overmatige gewichtstoename is niet in alle gevallen het resultaat van te veel eten en te weinig lichaamsbeweging. Een verband tussen voedselintolerantie en het niveau van specifieke IgG antilichamen wordt ook als mogelijke oorzaak van de ontwikkeling van obesitas gezien. Een voedsel intolerantietest en het aanpassen van het dieet is in dat geval een veilige en effectieve manier om je lichaamsgewicht te verlagen, en het werkt ook preventief door het verkleinen van de kans op de hierbij behorende ziekten.
Waarom een voeding intolerantietest?
Voor het overgrote deel van de mensen met uiteenlopende symptomen wordt nooit een diagnose gesteld. Met de Food detective intolerantietest kun je voedingsmiddelen identificeren die de productie van IgG-antistoffen veroorzaken. Door vervolgens in je eetpatroon rekening te houden met geen of beperkte inname van voedingsmiddelen met hoge IgG-waarden zullen de klachten afnemen.
Ons advies is om zoveel mogelijk voedingsmiddelen van deze lijst binnen 14 dagen voor afname van de test te eten. Indien je lange tijd bepaalde voedingsmiddelen niet gegeten hebt is er een kans dat er geen IgG reactie plaats zal vinden ondanks er wel een intolerantie kan zijn.
Welke voedingstoffen worden er getest>
Test 46 onderdelen:
Haver
Tarwe
Rijst
Maïs
Rogge
Harde tarwe
Gluten
Amandelen
Paranoten
Cashewnoten
Zwarte thee
Walnoten
Koemelkeiwit
Ei
Kip
Lam
Rundvlees
Varkensvlees
Witvis mix
Zoetwater mix
Tonijn
Schaaldieren mix
Broccoli
Cacao
Witte kool
Appelen
Wortelen
Zwarte bessen
Prei
Olijven
Aardappelen
Sinaasappel/citroen
Selderij
Aardbeien
Gember
Groenten mix
Knoflook
Grapefruit
Champignons
Meloen mix
Gist
Pinda's
Sojabonen